RUMELİLİ Yönetici İş Adamı ve Sanayiciler Derneği RUMELİLİ Yönetici İş Adamı ve Sanayiciler Derneği
GÖÇ MÜZESİ’NDE RUMELİSİAD İZLERİ

Rumeli kökenli girişimcilerin Türkiye’deki ve Balkanlardaki sesi olmak ve dünyaya tanıtmak vizyonu ile çalışmalarını sürdüren RUMELİSİAD, toplumu ve üyelerini bilinçlendirme hedefi doğrultusunda hayata geçirdiği etkinlikleriyle beğeni topluyor.

Bursa, 02.02.2017 - Rumeli kökenli girişimcilerin Türkiye’deki ve Balkanlardaki sesi olmak ve dünyaya tanıtmak vizyonu ile çalışmalarını sürdüren RUMELİSİAD, Kültür-Sanat komisyonu etkinliğiyle Atatürk’ün Bursa’ya 17. ve son gelişini anarken, üyelerin katkılarıyla oluşturulan Bursa Göç Tarihi Müzesi’nde RUMELİSİAD köşesinin açılışını gerçekleştirdi.

RUMELİSİAD BAŞKANI EROL KILIKÇIER: ‘TARİHİMİZ KAPALI SANDIKLARDA KALMASIN’

Açılış konuşmasını yapan RUMELİSİAD Başkanı Erol Kılıkçıer, en büyük Rumelili diye kabul ettikleri Atatürk’ün Bursa’ya son gelişi anısına gerçekleştirilen programın kuşaktan kuşağa aktarılması gerektiğini belirterek bu konuda öncü olacaklarını belirtti. Kılıkçıer, ‘Göç tarihi müzesi insanlık tarihinin akışını gösteren sosyolojik bir vaka ve realitedir. Sizler de müzeyi incelediğinizde kendinizden, ailenizden bir şeyler bulacaksınız, o duygu selinin içine gireceksiniz.’ Dedi. Kılıkçıer, ninelerimizden, dedelerimizden kalan ve kapalı sandıklarda saklanan kıymetli objelerin nesilden nesile aktarılmasının tek yolunun  paylaşmak olduğunu belirterek herkesi Göç Tarihi Müzesi’ne davet etti.

NEJAT YAHYA: ‘BURSA’NIN BUGÜNÜ ATATÜRK SAYESİNDEDİR’

Gecede söz alan RUMELİSİAD Kültür Sanat Komisyonu Üyesi Nejat Yahya ise Bursa’nın ticarette, sanayide, tarımda ve turizmde öne çıkmasında önemli bir paya sahip olan Atatürk’ün  Bursa’ya hiç eli boş gelmediğini belirterek bugün Bursa’nın sahip olduğu değerlerde bu izlerin görüldüğünü vurguladı. 1925’te İpekiş, 1938’te Merinos, 1935’te Çelik Palas, 1932’de Tayyare Kültür Merkezi, 1933’te Büyük Otel’in Atatük’ün önderliğinde hayata geçirildiğini ifade etti.

MEHMETÇİK VAKFI BAŞKANI İBRAHİM GÜVEN: ‘ ATATÜRK’ÜN KİŞİLİĞİ TARİHE, KİTAPLARA SIĞAMAYACAK KADAR ÖNEMLİ DETAYLAR BARINDIRIYOR.’

Anma programının kapanış konuşmasını yapan Mehmetçik Vakfı Başkanı İbrahim Güven, Atatürk’ün hem asker kişiliği hem de devlet adamlığına değinerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihe, kitaplara sığdırılamayacak kadar önemli bir karakteri olduğunu vurguladı. 100 yıl olduğuna öncesinin bilgiye oldukça zor ulaşılan şartlarına göre bile hayatının her döneminde entelektüel kişiliğinin dikkat çekici olduğunu belirten Güven, Atatürk’ün sadece okuyan değil aynı zamanda yazan tarafta olduğunu vurgulayarak bugün bile faydalandığımız  Nutuk’un çağlar sonra da dikkatle okunacak bir eser olduğunu belirtti.

Programın ardından üyelerin ve misafirlerin katılımıyla açılışı yapılan Göç Tarihi Müzesi RUMELİSİAD köşesi büyük beğeni topladı. Traş takımından, yün örme makinasına, plakçalardan, üstü işlemeli sobaya kadar pek çok özel eseri Göç Tarihi Müzesi’ nde görebilirsiniz.

Haberin Fotoğrafları

• Haberi Paylaş