RUMELİLİ Yönetici İş Adamı ve Sanayiciler Derneği RUMELİLİ Yönetici İş Adamı ve Sanayiciler Derneği
2.RUMELİSİAD ULUSLARARASI BALKAN EKONOMİ ZİRVESİ 2014

Uluslararası Balkan Ekonomi Zirve Projesi, geçtiğimiz yıl Rumelili Yönetici İş Adamları ve Sanayiciler Derneği Genel Sekreterliği tarafından, TC. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’nın Balkan Savaşları’nın 100. Yılı etkinlikleri kapsamında hazırlanmıştır.

RUMELİSİAD Uluslararası Balkan Ekonomi Zirve Projesi Türkiye çapında ilk on projenin içerisine girerek TC. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı tarafından desteklenmiştir. Proje; TC. Bursa Valiliği desteğiyle RUMELİSİAD koordinatörlüğünde, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığıyla 1-2 Aralık 2012’de Bursa’da düzenlenmiştir.


Projenin etkisi lokal ve ulusal anlamda görülmüş, işbirlikleri, destekçi kurumlar tarafından projenin 2014 yılı kapsamında tekrar yapılması için derneğimiz teşvik edilmiştir.

Rumelili Yönetici İş Adamı ve Sanayiciler Derneği Yönetim Kurulu olarak, Ekonomi Bakanlığı’nın partnerliğinde, TC Başbakanlık, TC Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı destekleriyle 7 Şubat 2014 tarihinde RUMELİSİAD Uluslararası Balkan Ekonomi Zirvesi’nin ikincisini düzenlemekteyiz. Projemiz Türkiye dahil 12 balkan ülkesi devlet bakanları, dış ticaret müsteşarları, ekonomik oda başkanları, balkan ve Türk sanayici iş Adamları ve yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilecektir.

Devlet bakanlarımız, balkan ülkeleri devlet bakanları, balkan ülkeleri ve Türk Sanayici İşadamları dernek yöneticileri, uluslararası, ulusal ve yerel basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz zirve içeriğinde, bilgilendirme konferansları, ticari heyet görüşmeleri, ülke tanıtım masaları ve fuar alanlarının yer alması planlanmaktadır.

Amacı, Balkanlar ve Türkiye arasındaki ekonomik, ticari ve kültürel ilişkilere katkı koymak olan ‘’Uluslararası Balkan Ekonomi Zirvesi 2014’’ projemiz Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Bursa'da gerçekleşecektir.


  • Haberi Paylaş