RUMELİLİ Yönetici İş Adamı ve Sanayiciler Derneği RUMELİLİ Yönetici İş Adamı ve Sanayiciler Derneği
AB Fonları Semineri İlgi Topladı

AB FONLARI SEMİNERİ İLGİ TOPLADI

RUMELİSİAD, Avrupa Birliği tarafından sağlanan hibelerden daha fazla faydalanabilmesi amacıyla gerçekleştirdiği ‘AB Fonları Nedir ve Nasıl Faydalanabiliriz?’ başlıklı seminerle üyelerini bilgilendirdi.

06 Mart Pazartesi günü, AB Fonları Komite Başkanı Tijen Yener eğitmenliğinde Rumeli Konağı’nda gerçekleşen seminer büyük ilgi topladı.
‘Bir fikriniz, düşünceniz, yatırımınız veya işleyen bir sisteminiz var ve bunu projelendirip Avrupa Birliği Hibe Programlarından birine sunarak projenize fon sağlayabilirsiniz. Hibe programlarında tüzel her kurum ve kuruluş faydalanır, fakat bazı programlar sadece belirli kurum ve kuruluşlara açılır.’ Diyen Tijen Yener, dinleyicilerin bu konuda araştırmacı ve istekli olmasının pek çok desteğe olanak sağladığına değindi.

Desteklerden yararlanmada öncelikle başvuru sahibi ve ortakların kapasitelerinin belirleyici olduğunu belirten Yener, ‘AB, başvuran firmaların kurumsal yapısı ve son üç yılda yürüttükleri proje ve aktivite değerlerine göre hibe verir. Bundan dolayı, yönetemeyeceğiniz büyüklükte hibe talep etmek olumsuz sonuç doğurmaktadır. Her hibe programının ayrı departmanı, yönetimi ve kurulları vardır. Bundan dolayı doğru programı tespit etmek önemlilik arz etmektedir.’ Dedi.

AB Hibe programlarının maraton koşusu niteliğinde değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Tijen Yener, uzun vadeli stratejilerini kuran ve hareket edenlerin çabalarının boşa çıkmayacağını sözlerine ekledi.


  • Haberi Paylaş