RUMELİLİ Yönetici İş Adamı ve Sanayiciler Derneği RUMELİLİ Yönetici İş Adamı ve Sanayiciler Derneği
BULGARİSTAN'DA SEÇİM HEYECANI

RUMELİSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI EROL KILIKÇIER’DEN BULGARİSTAN SEÇİMLERİ İÇİN ÖNEMLİ ÇAĞRI

Rumeli kökenli girişimcilerin Türkiye’deki ve Balkanlardaki sesi olmak ve dünyaya tanıtmak vizyonu ile çalışmalarını sürdüren RUMELİSİAD, Bulgaristan'da 5 Ekim Pazar günü yapılacak olan ve 7 milyon seçmenin oy kullanacağı erken genel seçimler öncesi, Türkiye'deki soydaşlara yönelik "Sandığa Gidin" çağrısında bulundu.

Rumeli kökenli girişimcilerin Türkiye’deki ve Balkanlardaki sesi olmak ve dünyaya tanıtmak vizyonu ile çalışmalarını sürdüren RUMELİSİAD, Bulgaristan’da yapılacak erken seçimler öncesi soydaşlara yönelik önemli mesajlar verdi.

5 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek olan seçimlere az bir zaman kala, RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kılıkçıer, Bursa ve diğer illerde yaşayan Bulgaristan göçmeni soydaşlara yönelik yaptığı açıklamada, seçmenlerin mutlaka oy kullanmaları çağrısında bulundu.

Tüm soydaşların sandığa giderek, seçme hakkını kullanmaları gerektiğini vurgulayan Kılıkçıer, seçimlerin Bulgaristan'ın geleceği açısından oldukça önemli olduğunu söyledi.

Kılıkçıer : "Demokratik Hakkınızı Kullanın"

Soydaşlara yönelik demokratik haklarını kullanmaları çağrısı yapan Kılıkçıer "Bu seçimler, Bulgaristan'ın geleceği açısından son derece kritik bir öneme sahiptir. Türkiye ve Bulgaristan arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi, bölgedeki refah seviyesinin arttırılması ve genç işsizlik gibi sorunlarının çözümlenebilmesi noktasında, soydaşlara da büyük görevler düşüyor. Biz de Balkan ülkeleriyle Türkiye arasında köprü görevi üstlenen RUMELİSİAD olarak, seçimler öncesi soydaşlara bu önemli hatırlatmayı yapmak istedik. İnanıyorum ki soydaşlarımız, bu çağrıya sessiz kalmayacak ve Bulgaristan'ın geleceğini yakından ilgilendiren bu seçimlerde görevlerini yerine getirecektir. Seçimlerde imkânı olan soydaşlarımız Bulgaristan’daki seçim mahallinde oylarını kullanabilirlerse kendilerinin temsili anlamında daha etkili sonuçlar alabilecekler. Ancak bu imkânı olmayan soydaşlarımız Bursa’da ve Türkiye’nin belirli bölgelerinde açılacak sandıklarda oy kullanabilirler" diye konuştu.

Bursa’da oy kullanılabilecek okul listesi www.rumelisiad.org.tr adresinde yayınlanıyor.


  • Haberi Paylaş