RUMELİLİ Yönetici İş Adamı ve Sanayiciler Derneği RUMELİLİ Yönetici İş Adamı ve Sanayiciler Derneği
GÖREV SIRASI KIRCI'DA

Rumeli kökenli girişimcilerin Türkiye’deki ve Balkanlardaki sesi olmak ve dünyaya tanıtmak vizyonu ile çalışmalarını sürdüren RUMELİSİAD, olağan genel kurulunu dernek merkezinde gerçekleştirdi.

Yeni yönetim kurulu seçimi öncesinde geçen dönemin faaliyetlerini aktaran Şahap Aktaş; “RUMELİSİAD olarak Olağanüstü Genel Kurul ile aldığımız görevi en iyi şekilde yapmak için mücadele ettik. Birçok sivil toplum kuruluşu ile başarılı ilişkiler kurduk. Öncelikli olarak üye ilişkilerimize çok önem verdik. Bu çerçevede üyelerimiz ile ilgili bir envanter çıkardık. Derneğimizin kurumsallaştırılması hedefi ile KALDER Bursa Şubesi ile ortak proje başlattık. Balkan kökenli öğrencilerimize burs verdik. Balkanlardan ayrılışımızın 100. yılı etkinlikleri kapsamında Balkan Ekonomi Zirvesi’nin projesini hazırladık ve Başbakanlıktan bu konuda destek aldık. Kosova Başbakan Yardımcısı Mimoza Lila’yı Bursa’da ağırladık. Balkanlar’da genç işsizliğinin önüne geçebilmek adına Balkan Ülkelerinde Genç İşsizliğine Karşı Girişimciliğin Desteklenmesi projesini hayata geçirdik. Eylül ayında 6 Balkan ülkesinden gençleri Bursa’da ağırladık” dedi.

STK’larda bayrak değişiminin önemli olduğunu vurgulayan Aktaş; “Bu çerçevede ben de görevimi devrediyorum. Bu süreçte birlikte görev yaptığım tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sivil toplum kuruluşlarında görevlerin dönüşümlü olarak yürütülmesi gerektiğine inanıyorum. Yeni arkadaşlara destek vermek amacı ile onlarla birlikte projelerin içerisinde yer alacağım” dedi.

Tek listeyle girilen seçimde Divan Kurulu Başkanı Cevdet Akçakoca’nın yeni Yönetim Kurulu’nu üyelere okumasının ardından oylamaya geçildi. Açık yapılan oylamada Genel Kurul’a katılan tüm üyelerin desteğini alan Mustafa Kırcı, RUMELİSİAD’ın beşinci dönem Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Oylamanın ardından bir konuşma gerçekleştiren RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kırcı, kendilerine destek veren tüm RUMELİSİAD üyelerine teşekkür etti. RUMELİSİAD’ın Bursa için önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu söyleyen Kırcı, derneği geleceğe taşımak için bayrağı devraldığını söyledi. Kırcı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Beni bu göreve layık gören tüm RUMELİSİAD üyelerine teşekkür ederim. Başkanım Şahap Aktaş’a çok önemli katkıları için çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de kendisi yönetim içerisinde yer alarak bizlere destek olacak. Böylece RUMELİSİAD tecrübeli ve yeni yönetim kurulu üyeleri ile çok daha hızlı bir gelişim evresine girecek” dedi.

Yapılan ilk yönetim kurulu toplantısı sonrasında ise görev dağılımı aşağıdaki şekilde yapıldı.

RUMELİSİAD’ın Yeni Yönetim Kurulu

  • Mustafa Kırcı – Yönetim Kurulu Başkanı
  • Erol Kılıkçıer – Yönetim Kurulu Başkan Vekili
  • Şahap Aktaş – Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
  • Yasemin Kabukoğlu – Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
  • Ersin Birnican – Yönetim Kurulu Üyesi / Sayman
  • Ferdi Yılmaz – Yönetim Kurulu Üyesi / Genel Sekreter
  • Emir Cemal Beşkardeş – Yönetim Kurulu Üyesi
  • Ömer Kumova – Yönetim Kurulu Üyesi
  • Naime Kaşmer – Yönetim Kurulu Üyesi
  • Metin Yaran – Yönetim Kurulu Üyesi
  • Cem Başdar – Yönetim Kurulu Üyesi

  • Haberi Paylaş