RUMELİLİ Yönetici İş Adamı ve Sanayiciler Derneği RUMELİLİ Yönetici İş Adamı ve Sanayiciler Derneği
Prof. Dr. Mustafa Tayar ile Doğru Beslenme

Uludağ Üniversitesinde Rektör danışmanlığı, Meslek Yüksekokullar koordinatörlüğü, Karacabey MYO müdürlüğü ve Veteriner Fakültesi Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölüm Başkanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Mustafa Tayar, 27 Mart Pazartesi günü Rumeli Konağı’nda  ‘Ne Yediğinizin farkında mısınız?’ sunumuyla katılımcılarına farkındalık yarattı.

RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol KILIKÇIER’in açılış konuşmasının ardından Kadın Komitesi Başkanı Eliz Güney Prof. Dr. Mustafa Tayar’ı katılımcılara tanıtarak sözü Tayar’a bıraktı.

‘Değişen ve gelişen dünya ile birlikte insanlarında beslenme alışkanlıklarının değişmek zorunda kaldığını ve buna nasıl uyum sağlaması gerektiğinden bahsederek sözlerine devam etti. Çağımızın en büyük sorunlarından birinin hareketsiz bir yaşamla birbirlerini tetikleyen hazır gıda ve fast food tüketiminden kaynaklı obezite olduğunu  ve dünya nüfusunun 1/3 ünün obezite hastalığı ile mücadele ettiğini ve buna bağlı ortaya çıkan hastalıklar sebebi ile yaşamını yitirdiğini dile getirdi.

Yaşam kalitemizin sadece doğru beslenmeyle sağlanamayacağını bunlara ek olarak düzenli uyku, doğa içinde egzersizler, iyi zaman yönetimi, bol gezintiler, stressiz ve mutlu bir yaşamla gerçekleşeceğini vurguladı.

Dünyadaki en önemli kişiye KENDİNİZE inanın ve harekete geçin diye sözlerini noktalayan Mustafa Tayar, yoğun ilgiden ve sorulardan duyduğu mutluluğu dile getirerek bu eğitime öncülük eden RUMELİSİAD Kadın komitesine teşekkürlerini sundu.


  • Haberi Paylaş