RUMELİLİ Yönetici İş Adamı ve Sanayiciler Derneği RUMELİLİ Yönetici İş Adamı ve Sanayiciler Derneği
RUMELİSİAD Akademi ve ADAPTESK işbirliği ile  'Patent ve Marka Eğitimi'

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı'nın işbirliği ile yürütülen esnaf ve sanatkârların uyum yeteneklerinin artırılması projesi (ADAPTESK) kapsamında RUMELİSİAD üyelerine 'Patent ve Marka Eğitimi' verildi.

RUMELİSİAD Akademi ve ADAPTESK işbirliği ile Rumeli Konağı Eğitim Salonu'nda verilen eğitimde Erdem Kaya Patent Genel Müdürü ve Avrupa Patent Vekili Erdem Kaya, patent ve markalaşmanın işletmeler açısından önemini belirterek, sunumunda Türkiye'nin bu alanda önemli mesafeler kat ettiğini vurguladı.

Dünyanın ilk 10 ekonomisi içerisinde yer almak için kalıcı adımlar atmaya çalışan Türkiye'nin küresel markalar noktasında yetersiz kaldığını savunan Kaya, "Adını markalaştırmış şirketler dünya genelinde her zaman daha avantajlı olmuştur. Patent konusu da bu ülkenin maalesef geri kaldığı noktalardan birisidir. Son yıllarda atılan önemli adımlar var. Ülkemizde patent başvuruları noktasında her geçen yıl artan bir ivme yaşanıyor. Ancak bu kesinlikle yeterli değil" diye konuştu.

RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kılıkçıer de dernek olarak ADAPTESK Projesi kapsamında üyelerine farklı konularda eğitimler vermeye devam edeceklerini belirtti. Markalaşma ve patent eğitiminin de Rumelili sanayici, işadamı ve esnafı açısından önemli olduğunu kaydeden Kılıkçıer, geleceği yakalayabilmek adına tüm RUMELİSİAD üyelerini eğitimlere davet etti.


  • Haberi Paylaş