RUMELİLİ Yönetici İş Adamı ve Sanayiciler Derneği RUMELİLİ Yönetici İş Adamı ve Sanayiciler Derneği
RUMELİSİAD BULGARİSTAN’DA YATIRIM FIRSATLARINA ÖNCÜLÜK EDİYOR

Rumeli kökenli girişimcilerin Türkiye’deki ve Balkanlardaki sesi olmak ve dünyaya tanıtmak vizyonu ile çalışmalarını sürdüren RUMELİSİAD, Bulgar-Türk İş Adamları Derneği (BULTİŞ) ile Bulgaristan’daki sanayi ve yatırım fırsatlarının değerlendirileceği önemli bir işbirliği protokolü imzaladı.

RUMELİSİAD, geleneksel hale getirdiği Sinerji Toplantısı’nı dernek üyeleri ve BULTİŞ ’in katılımıyla Crowne Plaza Hotel’ de gerçekleştirdi. Panel şeklinde gerçekleştirilen toplantıya Mustafa Kırcı başkanlığındaki RUMELİSİAD Yönetim Kurulu, RUMELİSİAD Kadın Çalışma Grubu ve dernek üyelerinin yanı sıra, BULTİŞ Yönetim Kurulu Başkanı Vasıf Bilginer, eski başkan Zahari Alipiev, hem BULTİŞ hem de RUMELİSİAD Yönetim Kurulu üyesi Şahap Aktaş ve BULTİŞ dernek yönetimi yer aldı.

Toplantının açılış konuşmasını RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kırcı yaptı. Kırcı, BULTİŞ Yönetim Kurulu’nu RUMELİSİAD Sinerji Toplantısı’nda ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“Bulgaristan Yatırım İçin İyi Bir Fırsat”

Türkiye ve Bulgaristan arasında sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkilerin daha iyi noktalara getirilmesi gerektiğini belirten Kırcı, “Bugün imzalayacağımız protokolle birlikte, Bulgaristan’da gerçekleştirilecek olan yatırım fırsatları için önemli bir adım atılacağına inanıyorum. Her iki ülke de birçok yönden birbirine benzer bir yapıda. Balkan ülkelerinin her biri aslında çok önemli birer yatırım alanı konumunda bulunuyor. Bu fırsatlar iyi değerlendirilmeli. Ülke ilişkilerinin gelişimi konusunda bu gibi atılımlar son derece önemli. Karşılıklı iş imkânlarının geliştirilmesi noktasında bu işbirliğinin verimli olacağına inanıyorum. Bu fırsatların değerlendirilip uygun adımların atılması her iki ülke için de oldukça önemli. Bizler de RUMELİSİAD olarak bu anlaşma ile birlikte Türkiye’den Bulgaristan’da yatırım yapmak isteyen iş adamlarına destek olacağız. Bu sayede oluşturulacak sinerji ile önemli bir ekonomik kazanım yaşanacaktır” dedi.

“Yatırımcıları Bulgaristan’a Bekliyoruz”

Başkan Mustafa Kırcı’nın konuşmalarının ardından sözü BULTİŞ Yönetim Kurulu Başkanı Vasıf Bilginer aldı. Bilginer de kendilerini en güzel şekilde ağırlayan RUMELİSİAD ’a teşekkürlerini iletti. Bilginer, ”RUMELİSİAD Sinerji Toplantısı’nda yer almaktan ve sizlerle bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bildiğiniz gibi Bulgaristan Avrupa Birliği’ne girdiğinden beri Avrupa ve Dünya da yatırımcılar için cazibe noktalarından biri haline geldi. Bulgaristan’daki Kurumlar Vergisi oranının yüzde 10 olmasından dolayı, yatırımcılar için oldukça cezbedici konumda. Sizler için de çok önemli fırsatların doğabileceğine inanıyorum. BULTİŞ olarak daha önceden karşılaştığımız zorluklardan dolayı, Bulgaristan’a yatırım yapmayı düşünen yatırımcıları ilk olarak bizlere başvurmaları gerektiği konusunda bilgilendiriyoruz. Bölgede yapılabilecek en doğru hamlelerin ve fırsatların değerlendirilmesi konusunda elimizden gelen gayreti göstereceğimizin bilinmesini istiyoruz. RUMELİSİAD ile gerçekleştirdiğimiz bu protokol inanıyorum ki çok önemli kazanımlar doğuracak” ifadelerini kullandı.

RUMELİSİAD ile birlikte BULTİŞ’in de yönetiminde yer alan ve Bulgaristan’da yatırımı da bulunan Şahap Aktaş ise; kendi yatırım öyküsünü ve Bulgaristan’da yatırım sürecini paylaştı.

RUMELİSİAD Kadın Çalışma Grubu üyeleri ise Bulgaristan ve Türkiye arasında kadın girişimcilerin yapabilecekleri işbirlikleri üzerine bilgilendirme yaptılar.

Konuşmaların ardından RUMELİSİAD ve BULTİŞ arasında Bulgaristan’daki yatırım fırsatlarının değerlendirileceği işbirliği protokolü imzalandı. Protokolün ardından her iki başkan da birbirlerine hediyeler takdim etti.

Programın sonunda yöresel halk danslarının sergilendiği gösteri ekibi sahne alırken, katılımcılar keyifli anlar yaşadı.


  • Haberi Paylaş