RUMELİLİ Yönetici İş Adamı ve Sanayiciler Derneği RUMELİLİ Yönetici İş Adamı ve Sanayiciler Derneği
RUMELİSİAD ‘TAN EĞİTİME BÜYÜK DESTEK

Uludağ Üniversitesi Rektörü Kamil Dilek protokol imza töreninde yapmış olduğu konuşmasında, U. Ü. Öğrencileri ile Bursa sanayicisi ve iş adamlarını daha yakınlaştıracak bu protokol ile öğrencilerin bölümlerinde almış oldukları teorik  ve mesleki bilgilerini, yaz dönemi stajlarını doğru ve nitelikli firmalarda yaparak, uygulama bilgi ve becerilerini artırmak  ve bölümlerinden donanımlı birer  mimar/mühendis olarak mezun olmalarına katkı sağlayacağına inançlarının tam olduğunu ifade etti.

RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kırcı konuşmasında, sanayiciler olarak kendilerinin bilgiye, üniversitenin de sanayicinin tecrübelerine ihtiyacı olduğuna işaret ederek, bu işbirliğinin Bursa ve Türkiye için faydalı olacağını söyledi.

RUMELİSİAD Başkan Yardımcısı Şahap Aktaş da, son dönemlerde çeşitli vesilelerle her ölçekte iş yapan sanayicilerle birebir görüşme imkânı bulduğunu ve hepsinin üniversite ile işbirliğine çok sıcak baktığını, ancak birilerinin ellerinden tutmasını beklediğine ilişkin gözlemde bulunduğunu anlattı. Aktaş, üniversite ile işbirliği talebi arttığında üniversitenin hazırlıklı olması gerektiğinin altını çizdi.

Rumelisiad Eğitim Projesi Başkanı olarak Ömer Kumova konuşmasında, “2013 yaz döneminde Mimarlık ve Mühendislik bölümlerinden 30 öğrencimizin, Rumelisiad üyesi firmalarda nitelikli staj imkanı sunulmasıyla ilk somut adımı atılan protokolün diğer ana başlıkları arasında, Rumelisiad üyelerinin, Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin kariyer gelişimlerine destek verici seminer ve konferanslar vermek, kariyer günlerine katılmak, üye işyerlerine teknik geziler düzenlemek, burs imkanlarına yardımcı olmak, Bursa sanayisi ve iş dünyası ile Uludağ üniversitesi arasındaki işbirliğine katkı koymak yer almaktadır.” dedi. Eğitimin Türkiye meselesi olduğuna dikkat çeken Ömer Kumova    “ Türkiye’nin 2023 yılı için konulmuş olan hedeflerine ulaşmasına, bugünün öğrencilerinin bölümlerinden donanımlı birer yönetici olarak yetişmesinin, büyük katkı sağlayacağının önemine inanıyoruz.” şeklinde konuştu.


  • Haberi Paylaş