RUMELİLİ Yönetici İş Adamı ve Sanayiciler Derneği RUMELİLİ Yönetici İş Adamı ve Sanayiciler Derneği
TARİHİ UZLAŞMAYA RUMELİSİAD DESTEĞİ

Rumeli kökenli girişimcilerin Türkiye’deki ve Balkanlardaki sesi olmak ve dünyaya tanıtmak vizyonu ile çalışmalarını sürdüren RUMELİSİAD, Avrupa Birliği'nin arabuluculuğunda ilişkileri normalleştirmek için müzakereler yürüten Sırbistan ve Kosova Başbakanlarının, 10'uncusu gerçekleştirilen görüşmelerde anlaşmaya varmasını memnuniyetle karşıladı.

Anlaşmayı değerlendiren RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kırcı, iki ülke arasında geçmişte birçok sorun yaşandığını ve mutabakat metninin imzalanarak ilişkilerin normalleştirme yoluna girmesinden dolayı memnuniyet duyduğunu belitti.
Balkanlarla Köprü Vazifesi Görüyoruz
Azim ve kararlılıklarından dolayı Sırbistan Başbakanı İvitsa Daçiç ve Kosova Başbakanı Haşim Taçi'yi tebrik eden Kırcı, “RUMELİSİAD olarak Balkanlar ile Türkiye arasında önemli bir köprü görevi üstleniyoruz. 11 ülkede çalışmalar yürütüyoruz. Bu 11 ülke arasında Kosova ve Sırbistan’da var. Birçok ülkede okul ve derslikler yaptırdık. Ekonomik ilişkilerin gelişmesi için projeler geliştirdik. RUMELİSİAD Uluslararası Balkan Ekonomi Zirvesi’nde tüm ülke temsilcilerini Bursa’da ağırlayarak ikili ilişkilerin gelişmesine katkı koyduk. Balkan ülkelerinde gerçekleştirdiğimiz bu tür faaliyetlerle birlikte, hem bir köprü vazifesi görmek hem de ekonomiye katkı sağlamak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Somut şeyler ortaya koyarak farkındalık yaratmak için çaba gösteriyoruz. İnanıyorum ki iki ülke arasında yapılan bu anlaşmayla birlikte halklar arası barış ve kardeşlik olgusu daha da gelişecektir. Ayrıca bundan sonra ekonomik işbirlikleri sayesinde başta Sırbistan ve Kosova olmak üzere Balkanlar’daki ekonomik faaliyetler de yukarı doğru bir ivme kazanacaktır. Gerçekleştirilen uzlaşmanın her iki ülkeye de hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.


  • Haberi Paylaş