RUMELİLİ Yönetici İş Adamı ve Sanayiciler Derneği RUMELİLİ Yönetici İş Adamı ve Sanayiciler Derneği
TERÖRE TOPLU TEPKİ ŞART
  • Rumeli kökenli girişimcilerin Türkiye’deki ve Balkanlardaki sesi olmak ve dünyaya tanıtmak vizyonu ile çalışmalarını sürdüren RUMELİSİAD, terör saldırılarına toplu tepkinin şart olduğunu belirtti.

Bursa, 17.12.2016- Rumeli kökenli girişimcilerin Türkiye’deki ve Balkanlardaki sesi olmak ve dünyaya tanıtmak vizyonu ile çalışmalarını sürdüren RUMELİSİAD, Kayseri’deki terör saldırısı sonrası bir basın açıklaması yaptı.

RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kılıkçıer; “Kısa süre içerisinde bir acı olay ile daha karşı karşıyayız. Kayseri’de gerçekleşen terör saldırısı neticesinde şehit olan askerlerimize Yüce Allah’tan rahmet, yaralananlara ise acil şifalar diliyoruz. Terör saldırıları ile farklı emellerine ulaşmak isteyenler bu emellerine hiçbir zaman ulaşamayacak. Bu konuda ülke genelinde ortaya çıkan birliktelik önemli bir adımdır. Vatandaşlar ve iş dünyası temsilcileri olarak bizler gerekli seferberlik adımlarını attık. Vatandaşlarımız saldırı ihtimaline karşı daha temkinli ve gözlemci olarak hareket ediyor. Ekonomik saldırılara karşı da yastık altındaki parasını dahi bozdurarak gerekli desteği veriyor. İş dünyası da yatırımlara ara vermeden çalışmalarını sürdürerek ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor. Ancak burada önemli bir nokta daha var ki onu da gözden kaçıramayız. İstihbarat faaliyetlerinde daha etkin ve sonuç odaklı çalışmaların gerekliliği ve sürdürülebilirliği de önemli. Bu konuda da  daha etkin önlem alınmasını bekliyoruz” dedi.

Bizler Vatan Hasretini Yaşamış, Vatanın Kıymetini Bilen İnsanlarız

Rumeli insanının geçmişte vatan hasreti çok ağır bir şekilde yaşadığını ifade eden KILIKÇIER; “Rumeli insanı vatan hasretini yaşadığı için vatanına çok fazla bağlıdır. Bu nedenle Türkiye’de kardeşçe yaşamaya birlikte olmaya ihtiyaç var. Türkiye güçlü ise Rumeli’de ve dünyanın her yanında yaşayan insanlarımız da güçlü. Toplumun her kesimi de bizlerin birlikteliğini bozacak her sürece karşı çıkmalı. Dış politikanın ülke çıkarlarına bağlı olduğunu bilen insanlar olmamıza rağmen uluslararası kamuoyuna da açık çağrı yapıyoruz. Terör her yerde terördür. Türkiye’ye karşı kullandığınız o silahlar gün gelir size döner. Onun için insan hakları gibi konularda konuşmak için terör ile aranıza mesafe çekebilmelisiniz” dedi.


  • Haberi Paylaş