RUMELİLİ Yönetici İş Adamı ve Sanayiciler Derneği RUMELİLİ Yönetici İş Adamı ve Sanayiciler Derneği
FARUK ÇELİK: “RUMELİSİAD, RUMELİ’DE TOPLUMSAL BİRLİĞİN DİNAMİĞİ OLMALIDIR”

Rumeli kökenli girişimcilerin Türkiye’deki ve Balkanlardaki sesi olmak ve dünyaya tanıtmak vizyonu ile çalışmalarını sürdüren RUMELİSİAD, geçtiğimiz günlerde yapılan 2. Olağan Genel Kurul sonrası başkanlık görevine seçilen Erol Kılıkçıer yönetiminde, çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

RUMELİSİAD son olarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile bir araya gelerek, gelecek döneme ilişkin projeleri ve yapılan çalışmaları değerlendirmek amacıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

Kervansaray Hotel’de gerçekleştirilen toplantıya, Başkan Erol Kılıkçıer önderliğinde RUMELİSİAD Yönetim Kurulu katılım gösterirken, Bakan Çelik ile yapılan görüşmede, derneğin yeni döneme ilişkin plan ve projeleri masaya yatırıldı.

“Yeni Projeler Balkanlardaki Türkiye Sevgisine Katkı Sağlayacak”

Toplantıda, RUMELİSİAD’ın çiçeği burnunda Başkanı Erol Kılıkçıer ve Yönetim Kurulu üyelerine yeni görevlerinde başarılar dileyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, derneğin bugüne kadar Balkanlarda yapmış olduğu birbirinden başarılı çalışmaları yakından takip ettiğini söyledi.

RUMELİSİAD’ın Rumeli’de toplumsal birliğin dinamiği olması gerektiğinin özellikle altını çizmek istediğini belirten Bakan Çelik, “RUMELİSİAD’ın çok dinamik yeni yönetim kadrosu ile Balkanlar’da planladığı çok önemli yeni projeleri var ve bu yapılacak yeni projelere, Tika’nın da (Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı) dâhil olması için katkı sağlayacağız. Rumeli’de yaşayan soydaşlarımızın RUMELİSİAD gibi sivil toplum örgütleriyle ilişki içinde bulunmasının, siyasetin vereceği etkiden daha önemli olduğunu ve Balkanlardaki Türkiye sevgisine çok daha fazla katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

“Balkan Ülkeleriyle İlişkileri Daha da Güçlendirmeyi Hedefliyoruz”

RUMELİSİAD’ın yeni Yönetim Kurulu olarak, göreve geldiklerinden beri yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını kaydeden RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kılıkçıer’de, Bakan Çelik ile gelecek dönem çalışmalarına ilişkin oldukça verimli bir toplantı geçirdiklerini söyledi.

Bakan Çelik ile Balkan ülkelerinde yaşayan soydaşlarımız, Tika, İşkur ve diğer ortak projeler ile ilgili çeşitli istişareler yaptıklarını belirten Kılıkçıer, Ekim 2014 tarihinde gerçekleştirilecek olan “36. Geleneksel Bursa Rumeli Buluşmaları” gecesinde tekrar bir araya geleceklerini anımsattı.

RUMELİSİAD olarak Balkan ülkelerine yönelik birçok projeyi hayata geçirmeye hazırlandıklarını aktaran Kılıkçıer, Balkanlarla ilişkilerin daha da güçlendirilmesi adına ellerinden gelen mücadeleyi vermeye hazır olduklarını yineledi.

“Bakan Çelik Gündemi ‘Rumeli Buluşmaları’nda Değerlendirecek”

Bayramdan sonra yapılacak RUMELİSİAD’ın “Rumeli Buluşmaları” gecesinde RUMELİSİAD üyeleri ile buluşmak için söz veren Bakan Faruk Çelik’in, gecede yeni mevzuatlar ve gündeme ilişkin birçok konuda önemli açıklamalar yapması bekleniyor.


  • Haberi Paylaş