RUMELİLİ Yönetici İş Adamı ve Sanayiciler Derneği RUMELİLİ Yönetici İş Adamı ve Sanayiciler Derneği
İLK ZİYARET BAŞKAN ALTEPE'YE

RUMELİSİAD Yeni Yönetim Kurulu ilk ziyaretini RUMELİSİAD üyesi de olan Başkan Altepe'ye yaptı.

RUMELİSİAD Yönetim Kurulu üyeleri Genel Kurul sonrası ilk nezaket ziyaretlerini Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye yaptılar.

RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kılıkçıer, yeni yönetim kurulu üyelerini tek tek tanıttıktan sonra RUMELİSİAD'ın Balkanlarda daha aktif rol alacağını ifade etti.

Kılıkçıer konuşmasında; "Balkanlar bizim için çok önemli. Bölge ile ilişkilerimizin tarihsel bağların da katkısı ile daha da artması lazım. Bizler RUMELİSİAD üyeleri olarak bu anlamda gereken bütün çalışmaları yapmaya hazırız. RUMELİSİAD Balkan Ekonomi Zirveleri ile bölge ülkelerinin ilişkilerinin gelişmesi adına önemli adımlar attı. Daha fazla adım atmaya da devam edeceğiz. Balkan ülkeleri ile olan ilişkilerde Bursa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hareket etmeye hazırız. Hedefimiz 11 Balkan ülkesini dönemimizde ziyaret etmek. " dedi.

Bursa’da faaliyet gösteren işadamlarının çoğunun Balkan göçmeni olduğunu belirten Başkan Altepe, RUMELİSAD üyelerinden Balkan ülkelerine yatırım yapmalarını, oradaki ekonomik kalkınmaya destek vermelerini istedi. Başkan Altepe, Balkan ülkelerinde yatırım yapmak ve sonuç almak isteyen işadamları için Bursa’nın lojistik desteğinin yeterli olduğunu söyledi.

Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin Balkan ülkeleriyle olan tüm bağlarını Bursa üzerinden yürüttüğünü kaydeden Başkan Altepe, bu durumun iş dünyası için de geçerli olduğunu ifade etti. RUMELİSAD üyelerine Balkan ülkelerindeki fırsatları değerlendirmeleri ve kendi bölgelerine yatırım yapmaları tavsiyesinde bulunan Başkan Altepe, “O bölgelerin kendi ayakları üzerinde durması, kendi kendine yeter hale gelmesi gerekiyor. Tüm girişimlerinizde Bursa olarak yanınızdayız. Bugün Bursa’nın yer almadığı hiçbir Balkan projesi tutmuyor. Bursa bu konuda öncü olduğunu, gücünü herkese gösterdi. Balkan göçmeni iş adamları olarak sizlerden bu konuda hassasiyet bekliyoruz” dedi.


  • Haberi Paylaş