RUMELİLİ Yönetici İş Adamı ve Sanayiciler Derneği RUMELİLİ Yönetici İş Adamı ve Sanayiciler Derneği
RUMELİSİAD ‘İnvest Prizren Ekonomi Zirvesi’nde Türkiye’yi temsil etti.

ARNAVUT DİASPORASI'NDAN TÜRK İŞ İNSANLARINA YATIRIM ÇAĞRISI

  • Rumeli kökenli girişimcilerin Türkiye’deki ve Balkanlardaki sesi olmak ve dünyaya tanıtmak vizyonu ile çalışmalarını sürdüren RUMELİSİAD, Kosova’nın ev sahipliğinde bu yıl ilk kez düzenlenen ‘İnvest Prizren Ekonomi Zirvesi’nde Türkiye’yi temsil etti.
  • Ekonomi zirvesinde Arnavutluk Cumhuriyeti Diaspora Bakanı Pandeli Majko ile bir araya gelen RUMELİSAD Başkanı Ömer Kumova, Bakan Majko’dan Türk iş insanları için Arnavutluk’ta yapılabilecek yatırımlar için kolaylık müjdesi aldı.

Bursa, 11.07.2019 - Rumeli kökenli girişimcilerin Türkiye’deki ve Balkanlardaki sesi olmak ve dünyaya tanıtmak vizyonu ile çalışmalarını sürdüren RUMELİSİAD, ülkemizi uluslararası düzeyde başarıyla temsil etmeye devam ediyor.

RUMELİSİAD, Kosava’nın ev sahipliğinde bu yıl ilk kez düzenlenen İnvest Prizren Ekonomi Zirvesi’nde, Türkiye Cumhuriyeti’ni temsilen yer aldı.

Kosova Cumhuriyeti'nin Prizren şehrinde yapılan zirve kapsamında, RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Kumova ile Arnavutluk Cumhuriyeti Diaspora Bakanı Pandeli Majko bir araya geldi.

Yapılan görüşmede Bakan Majko, Arnavutluk Cumhuriyeti ile Türkiye'nin yakın ve özel ilişkilere sahip olduğunu belirterek, "Bursa’da çok sayıda firma ve girişimci iş insanları bulunuyor. Hepsine kapılarımız açık, yatırım için her türlü kolaylığı sağlarız" dedi.

Birlikte çalışma konusunda ‘kararlılık’ vurgusu

Oldukça verimli geçen görüşmede RUMELİSİAD Başkanı Ömer Kumova da Türkiye ve Arnavutluk arasında çok uzun yıllara dayanan köklü bağların olduğuna vurgu yaparak; iki ülke arasında aile, toplum yapısı, sosyo-kültürel yakınlık ve yaşam tarzı gibi pek çok noktada ortak bir geçmişin bulunduğunu söyledi.

Başkan Kumova ayrıca, iki devlet arasında ekonomik ve kültürel bağların daha da güçlenmesi için birlikte çalışma konusunda kararlı adımlar atılması gerektiğini kaydetti.

Kosava’ya yapılacak yatırımlar için destek sözü

Öte yandan RUMELİSİAD heyeti, zirvenin ardından T.C. Prizren Başkonsolosu Eylem Altunkaya ve Prizren Belediye Başkanı Mytaher Haskuka'yı da makamında ziyaret ederek, Kosova'ya yapılacak yatırımlar için kendilerinden destek sözü aldı.


  • Haberi Paylaş