RUMELİLİ Yönetici İş Adamı ve Sanayiciler Derneği RUMELİLİ Yönetici İş Adamı ve Sanayiciler Derneği
RUMELİSİAD Turizm Komitesi ve GÜMTOB Arasında İşbirliği Görüşmeleri

Rumeli kökenli girişimcilerin Türkiye’deki ve Balkanlardaki sesi olmak ve dünyaya tanıtmak vizyonu ile çalışmalarını sürdüren RUMELİSİAD, Bulgaristan’ın ünlü kayak merkezi Bansko ile Türkiye’nin beyaz cenneti Uludağ arasında turizm işbirliği görüşmelerini başlattı.

RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kılıkçıer ve RUMELİSİAD Turizm Komitesi Başkanı, GÜMTOB Yönetim Kurulu Üyesi Buğra Artıç’ın Rumeli Konağında ağırladığı Bansko Belediye Başkanı Georgi İKONOMOV, Bansko Belediye Başkan Yardımcısı Malin Bistrin ve Eğridere Belediye Başkanı Resmi Murad ile bölgeler arası turizm geliştirme istişareleri gerçekleştirildi.

TURİZMDE ÖRNEK İŞBİRLİĞİ

RUMELİSİAD Turizm Komitesi Başkanı ve GÜMTOB Yönetim Kurulu Üyesi Buğra Artıç’ın katkıları ile gerçekleştirilen toplantıda Bulgaristan’ın ünlü kayak merkezi Bansko ile Bursa arasında turizm işbirliği konusunda neler yapılabileceği üzerine fikirler paylaşıldı. Ziyarette aynı zamanda Eğridere Belediye Başkanı Resmi Murad ile de işbirliği süreçleri konuşulurken tarafların bölgeleri cazibe merkezi haline getirme hedefleri görüşmenin odak noktasıydı. Toplantıda konuşan Erol Kılıkçıer; “Uludağ ve Bansko bölgesinin karşılıklı işbirlikleri ile cazibe alanları olması için ortaklıklar yapılabileceğini düşünüyoruz. Bu çerçevede de değerli misafirlerimize teşekkür ediyoruz. Umuyoruz karşılıklı işbirlikleri hızlı bir şekilde sonuç verecektir dedi.

Bu konudaki anlamlı girişimlerin Türkiye ve Balkanların doğal güzelliklerinin tanıtılmasına önemli bir katkı sağlayacağına değinen Buğra Artıç,  ‘İki bölgenin de öne çıkan noktaları var iyi niyetli çabalarla biz olumlu sonuç alınacağına inanıyoruz. Böylesi doğal güzelliklerin tüm dünyaya tanıtılabilmesi için elimizden gelen çabayı göstereceğiz’ dedi.


  • Haberi Paylaş