RUMELİLİ Yönetici İş Adamı ve Sanayiciler Derneği RUMELİLİ Yönetici İş Adamı ve Sanayiciler Derneği
Saraybosnalı gazetecilerden RUMELİSİAD'a ziyaret

Çeşitli programlara katılmak üzere Saraybosna'dan Bursa'ya gelen 25 gazeteci , Rumelili Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği'ni (RUMELİSİAD) ziyaret etti.

Dernek binasında gerçekleşen ziyarette konuşan genel sekreter Emir Cemal Beşkardeş, Bursa'nın yüzde 65'inin Balkan göçmeni olduğunu söyledi.

Derneğin iş adamı ve sanayicilerden oluştuğunu belirten RUMELİSİAD Başkanı Erol Kılıkçıer de derneklerine mensup iş adamları ve sanayicilerin, Balkanlardan göç etmiş insanların çocukları ve torunlarından oluştuğunu vurguladı.

Balkanlarla hem ticari hem de dostluk bağlarını geliştirmek için çaba gösterdiklerini dile getiren Kılıkçıer, şöyle konuştu:

"Balkanlarla ticari ilişkileri geliştirmek düşüncemiz olduğu kadar aynı zamanda düşüncemiz orayla ilgili duygusal bağlarımızın gereği olan karşılıklı yardımlaşmayı, dostluğu ve yakınlaşmayı da arttırmaktır. Bugüne kadar Saraybosna'yı, Sırbistanı, Makedonya'yı birçok kez ziyaret ettik. Önümüzdeki dönemlerde de yine ziyaret edeceğiz. 5 Aralık'ta Karadağ'ı ziyaret edeceğiz. Kültürümüz gereği tüm insanları seviyoruz. Hiç kimseye karşı önyargımız yoktur. Ticaretin olduğu kadar dostlukların da geliştirilmesi amacımızdır.  Son olarak Ankara 'da yaptığımız girişim sonucunda Mostar'daki  futbol sahasının yapımını sağlamış bulunmaktayız. Makedonya'da bir okul yaptık. Birçok tarihi eserin ayağa kaldırılması için çalışmalarda bulunduk."

Ardından konuk gazeteciler Bursa ve dernekle alakalı dernek yetkililerine soru sordu.


  • Haberi Paylaş