RUMELİLİ Yönetici İş Adamı ve Sanayiciler Derneği RUMELİLİ Yönetici İş Adamı ve Sanayiciler Derneği
SAYIN TURHAN TAYHAN RUMELİSİAD ÜYESİ OLDU

Rumeli kökenli girişimcilerin Türkiye’deki ve Balkanlardaki sesi olmak ve dünyaya tanıtmak vizyonu ile çalışmalarını sürdüren RUMELİSİAD yönetimi Ankara’da çok önemli görüşmelere imza attı.

Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kılıkçıer, Başkan Vekili Ömer Kumova, Başkan Yardımcıları Ali Ademoğlu, Zarif Alp, Yönetim Kurulu Üyeleri Ersin Birnican, Metin Yaran, Emir Cemal Beşkardeş, Naime Kaşmer ile aynı zamanda Rumelifed Başkanı olan RUMELİSİAD Üyesi Selim Yedikardeş’in de yer aldığı heyet, önümüzdeki dönem çalışmaları hakkında bilgi vermek adına, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek’i makamında ziyaret etti.

Rumeli ve Türkiye’nin ekonomik ilişkilerinin en önemli gündem maddesi olduğu görüşmede, Rumeli’deki birlikteliğin önemine vurgu yapan Çiçek, güçlenmenin ve değer yaratan işler yapmanın ancak çoğulcu bir hareket ile gerçekleşebileceğini belirtti.

RUMELİSİAD’ın kurulduğu günden bu yana hem Bursa hem de Balkanlar ile ilgili önemli adımlar attığını vurgulayan Meclis Başkanı Çiçek, derneğin Rumeli’de hayata geçirmiş olduğu okullar, medreseler gibi somut projeler ve bu bölgelerde genç işsizliği önlemeye yönelik yaptığı ve yapmakta olduğu AB projelerinin önemine dikkat çekerek, bugüne kadar bölgede yapmış olduğu başarılı çalışmalardan dolayı RUMELİSİAD’ı kutladı.

İşadamlarına Rumeli’de Yatırım Çağrısı

Balkanlar ile tarihsel bağlarımızın yanı sıra ekonomik ilişkilerimizin de üst seviyeye çıkartılması için düzenlenen ve bu yıl 3.sü gerçekleştirilecek olan 2015 Balkan Ekonomi Zirvesi’ne de katılım sözü veren Çiçek, Bursa ekonomisinin Türkiye ve Dünya ekonomisi için büyük önem arz ettiğini, bu tarz girişimlerin sonuçlarının değer katacağını ifade etti.

Tüm Bursalı işadamlarına teşekkürlerini ileten Çiçek, işadamlarını Rumeli’de yatırım yapmaya davet ederek, kendisinin de bu konuda her türlü desteği vereceğini belirtti.

Görüşmenin sonunda Çiçek, RUMELİSİAD adına Başkan Erol Kılıkçıer ve yönetimine, günün anlam ve önemine istinaden Selanik işlemeli tabak takdim etti.


  • Haberi Paylaş