RUMELİLİ Yönetici İş Adamı ve Sanayiciler Derneği RUMELİLİ Yönetici İş Adamı ve Sanayiciler Derneği
Sırbistan Medyasını Ağırladık

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikle ülkemize gelen Sırbistan’ın önde gelen basın mensupları, Sırbistan’da ve Balkanlarda önemli işlere imza atan Rumelili Yönetici Sanayici ve İş adamları Derneği (RUMELİSİAD)’ı dernek merkezinde ziyaret ederek iki ülke arasındaki bağların gelişmesini istediklerini belirtti.

RUMELİSİAD Yönetim Kurulu’nun hazır bulunduğu ziyarette, Sırbistan’dan gelen basın mensuplarını dernek merkezinin kapısında karşılayan RUMELİSİAD Başkanı Erol Kılıkçıer, “Bugün sizlerle burada olmaktan son derece büyük bir mutluluk duyuyoruz, hepiniz hoş geldiniz. Sırbistan kökenli üyelerimiz var. O bölge ile bağlarımızı koparmamızın imkani yok. Aksine ekonomik, sosyal faaliyetlerimizi geliştirmeliyiz.” diyerek Bursa ve Sırbistan arasında köprü olmaya hazır olduklarını belirtti.

RUMELİSİAD Başkan Vekili Ömer Kumova Sırbistan kökenli bir ailenin çocuğu olduğunu belirterek, “Babam Sırbistan doğumludur. Ailemin kökleri o coğrafyaya uzanıyor. Babamın doğduğu bölgeye çeşitli yardımlar yapmaya çalışıyoruz. O bölgede bir okul restorasyonunu üstlendik, binanın dışı yenilendi, bu sene de içi restore edilecek. Ayrıca Sırbistan’la ilgili önemli projelerimiz var. Bölgenin işsizlik sorununa çözüm üretmek istiyoruz. Kiraz ve mantar yetiştiriciliği konusunda eğitimler verdik, yaklaşık 20 yıldır kullanılmayan maden suyu fabrikasını tekrar hayata geçirip bölge insanına iş imkanı sağlamak istiyoruz. Bölgeden talep gelmesi durumunda yardımlar yaparak ekonomik ve kültürel bağlarımızı geliştireceğimizi düşünüyorum” diyerek dostluk ilişkilerinin ekonomik sonuçlar doğuracağını belirtti.

Fahri Konsolosluğa Aday Ömer Kumova

Sırbistan basın mensuplarının yaptığı ziyarette söz alan Ali Ademoğlu, “Sırbistan’ın birçok ilde fahri konsoloslukları var. Bursa’da da bir fahri konsolosluk olması ikili ilişkilerimizi geliştirecektir. Siz değerli basın mensupları aracılığıyla yetkililere iletilmek üzere Sırbistan’ın Bursa fahri konsolosluğuna Sırbistan kökenli bir ailenin çocuğu olup, Bursa’ya ve Balkanlara önemli hizmetlerde bulunmuş Ömer Kumova’yı öneriyorum.” diyerek Sırbistan fahri konsolosluğunun Bursa’ya da açılması gerektiğini dile getirdi. Daha sonra Sırbistan’dan gelen yaklaşık 25 kişilik heyete Muharrem ayı olması sebebiyle aşure ikram edildi.


  • Haberi Paylaş