Arnavut Yahnisi Nasıl Yapılır?
Balkanların en güzel et yemeklerinden Arnavut Yahnisinin tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
4-6 Kişilik Tarif
Malzemeler
- 500 gr Kuzu Ciğeri
- 500 gr Kuzu Eti
- 100 gr Ev yapımı erişte veya Mantı Hamuru
- 1 Avuç Nohut(Akşamdan ıslatılmış ve haşlanmış)
- 1 Adet Sivri biber
- 1-2 Arnavut Biberi
- 1 Pırasa (isteğe bağlı)
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızıbiber
- Kekik
- 2 Çorba Kaşığı tereyağı
- 1 Adet Soğan
Yapılışı
Tere yağını bir tencereye alın. Kızdırdıktan sonra yemeklik doğranmış soğan ve zar biçimin de doğranmış olan kuzu etlerini tencereye alıp, kavurun. İçine yeterince suyu ilave edin.
Suyunu çektikten sonra akşamdan ıslanmış nohudu tencereye koyun. Pişerken küçük kesilmiş ciğer, sivri biber, Arnavut biberi ve mantı hamurunu sırayla ilave edin. Kısık ateşte birlikte pişirin.
Pırasayı yıkayıp, ayıklayın. Halka halka doğrayın. Tencereye ilave edin. Tuz, karabiber,kırmızı biberi tencereye alın. 5 dakika daha pişirip,sıcak servis yapın.