Hakkımızda

RUMELİSİAD Hakkında
2006'da Bursa’da kurulan RUMELİSİAD bugün; 11 farklı balkan ülkesinden 300'ün üzerinde üye, 43 farklı sektörde 30 binden fazla çalışan, 38 farklı ülkede milyonlarca dolarlık yatırım ve 146 farklı ülkeye yönelik 1,5 milyar doları aşan ticaret hacminin temsilcisi konumundadır.
Her geçen gün birbirinden başarılı etkinliklerle adından söz ettiren RUMELİSİAD, birçok başarılı projeye imza atarak ülkeler arası ekonomik ilişkilerin gelişimi için çaba göstermiştir.
Nitekim, ilki 2012 yılında hayata geçirilen RUMELİSİAD Uluslararası Balkan Ekonomi Zirvesi ile birlikte tüm Balkan ülkelerinden gelen konuklar Bursa'da ağırlanmaya başlanmıştır. Her geçen yıl daha da güçlenen bir program ile yapılan zirveye Balkan ülkelerinden iş adamları ve kamu yöneticileri katılmaktadır.
Yine bir ilk olarak AB tarafından ödüle de layık görülen "Balkan Ülkelerinde Genç İşsizliğine Karşı Girişimciliğin Desteklenmesi" projesi ile Balkan ülkelerinden gelen gençler işsizlik ile mücadele edebilmek adına Bursa'da girişimcilik ve şirket yönetimi üzerine eğitimler almıştır. Ayrıca AIESEC ile uluslararası staj değişim programları konusunda iş birliği yapılmakta Balkan ülkelerinden ve Türkiye’den gençlerin karşılıklı staj yapması sağlanmaktır.
Geride bıraktığımız yıl uygulamaya konan RUMELİSİAD Akademi bünyesinde de 600’den fazla katılımla, 14 farklı eğitim gerçekleştirildi. KOSGEB’le iş birliği yapılarak sosyal sorumluluk çerçevesinde 3 dönemde 90’tan fazla kişiye girişimcilik kursları verildi ve sertifika almaları sağlandı.
RUMELİSİAD, köklerinden gelen gücü ve geleceğe olan inancıyla kalıcı eserler bırakmak ve ülkemize katkı sağlamak için tüm gücüyle çalışmalarını sürdürmektedir. Geçmiş yıllarda Makedonya Atatürk’ün babasının doğduğu köy olan Kocacık’ta yapılan RUMELİSİAD ilk okulu ve birçok projeden sonra sadece son bir yılda üyelerimizin öncülüğünde; Bulgaristan’da Kırcaali Bezirgân Cami, Eğridere Camileri yenilenmiş, Aydos’da bir cami yaptırılmıştır. Bulgaristan’da Hasköy Türk Tiyatrosu araç gereç ihtiyaçları giderilmiştir.
Sırbistan Sancak bölgesinde Duşan Tomaseviç İlköğretim Okulu, ana okuluyla beraber komple onarılarak modern hale getirilmiştir. Makedonya Kumanova’da ilahiyat merkezi ve kız öğrenci yurdu yapılmış, bir de anaokulu tadilatı yapılmıştır. Bölgede ayrıca engellilere yönelik eğitim veren bir kurumun da ihtiyaçları giderilmiştir.
Yine Sırbistan’ın Bujanovac bölgesinde belediye binası baştan aşağı yenilenmiş, aynı bölgede bulunan 700 öğrencinin eğitim gördüğü Muharrem Kadriu İlkokulu tamamen restore edilmiştir.
Bursa’da çok sayıda okulun kütüphane ihtiyacı karşılanmış ve karşılanmaya devam etmektedir.
Son olarak Bursa’da en önemli kalıcı eserlerimizden bir tanesi olan RUMELİSİAD Konağı, RUMELİSİAD Parkı ve RUMELİSİAD Spor Kompleksi tamamlanmıştır. Nilüfer İlçesi 29 Ekim Mahallesinde bulunan RUMELİSİAD Konağı özel olarak yapılan çalışma ile Rumeli Sokağı adı verilen sokakta hizmete açılmıştır. Tamamen RUMELİ kimliğine uygun olarak inşa edilmiştir. Şimdi de Minia Rumeli projesinin hazırlıkları devam etmektedir.
RUMELİSİAD Misyonumuz
Anayasamızın öngördüğü esaslara ve Atatürk ilkelerine uygun olarak, Rumeli kökenli Yönetici ve İşadamlarının liderlik vasıflarını, sosyal sorumluluklarını ve dayanışma ruhunun geliştirilmesine katkı sağlayarak, kültürler arası sosyal ve ticari köprü vazifesi görmek ve tüm toplumun sosyal ve ekonomik düzeyinin gelişmesine katkıda bulunmaktır.
RUMELİSİAD Vizyonumuz
Rumeli kökenli girişimcilerin Türkiye’deki ve Balkanlardaki sesi olmak ve dünyaya tanıtmaktır. RUMELİSİAD, Türkiye’nin özellikle Balkanlardaki ekonomik gücünü ve üretim potansiyelini en iyi şekilde değerlendirerek ulusal ve uluslararası ekonomik politikaların oluşturulmasına, Türkiye’nin Balkanlardaki coğrafi ve stratejik gücünü ön plana çıkarmak suretiyle, tanıtımına katkıda bulunmaktır. Derneğimiz Türkiye’nin uluslararası ekonomik, sosyal ve kültürel ilişki, iletişim, temsil ve işbirliği ağlarının geliştirilmesini amaç edinmiştir.
Kalite Hedefimiz
RUMELİSİAD, Sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda tüm çalışmalarını kalite standartları çerçevesinde yapmayı benimsemiştir.
Bu çerçevede KALDER ile sürdürülebilirlik anlaşması imzalanmıştır.