RUMELİLİ Yönetici İş Adamı ve Sanayiciler Derneği RUMELİLİ Yönetici İş Adamı ve Sanayiciler Derneği
RUMELİSİAD, Kenti İçin Çalışıyor

RUMELİSİAD Turizm Komisyonu; Bursa turizmini arttırmaya ve dört mevsime yaymaya  yönelik projesini 02.04.2015 tarihinde BURULAŞ Genel Müdürü Sayın Levent Fidansoy'a sundu.

Bursa'nın tarihi geçmişi, sanayisi, spor olanakları, kültürel ve  etnik yapısı ile inanılmaz bir turizm potansiyeli bulundurması ancak günümüzde bu potansiyel durumdan optimum düzeyde faydalanamaması Bursa 'mız için bir eksiklik olarak gören RUMELİSİAD Turizm Komisyonu; kentlilik bilincini yaygınlaştırmak, şehrimizin daha çok tanıtılmasını, görünürlüğünü sağlamak ve dolayısıyla Bursa ticaret hacmini arttırmak amaçları ile yola çıkarak tasarladığı '' city card '' projesini BURULAŞ Genel Müdürlüğüne sundu.

City Card olarak isimlendirdiğimiz bu kartın adından çok işlevini vurgularken adının değişebileceğini belirtmek gerekir.İşlevsel açıdan çok yönlü olan bu kart turiste ''welcome pack'' ile birlikte havaalanında, BUDO iskelesinde vs. merkezi ulaşım yerlerinde sağlanabileceği gibi otel, avm belirli cafe ve restoranlardada alım olanağı sunulacaktır.

Bursa'nın ulaşım kartı olan Bukart'ı andıran bir işleviyle benzeyen city card dünyanın belli başlı büyük şehirlerinde değişik versiyonları olan bir uygulama.Bu uygulama ile önceden belirlenen 24, 36 ve 72 saatlik gibi zaman kısıtlarının olduğu card turiste ulaşım kartı, müze kartı, indirim kartı gibi imkanlar sağlayan geniş kapsamlı bir faydalanma imkanı sağlıyor.Aynı zamanda hayata geçirilen aplikasyon sayesinde  kartın entegre edilmesi de sağlanacak.

Mobil uygulama ile entegre edilen bu kart sayesinde kişi, gezdiği yerlerin yakınındaki restoran, kafe, müze, otel ve ulaşım imkanlarından kolaylıkla haberdar olabilecek ve bu sistemde sağlanmış olan indirim, promosyan vb. ayrıcalıklardan yararlanabilecek.Şehrimizin turistik açıdan merkezi noktalarına kurulan kioslar ile bilgi sahibi olacak.

RUMELİSİAD olarak öngördüğümüz bu proje pek çok açıdan kapsamlı ve detaylı bir uygulama alanına sahip olmakla beraber turisti;

  • Bursa'ya gelmeden önce
  • Bursa'da bulunduğu dönemde
  • Bursa'dan ayrıldıktan sonra

olmak üzere 3 aşamada da bilgilendirmek, kentin imkanlarını duyurmak ve şehrimizin merak edilmesini sağlamak açısından yönlendirilmesine olanak sağlıyor.

Ayrıca yapılacak olan dijital dönüşüm ile birlikte kentin ortak paydaşlarına tek bünyede toplanma olanağı sağlanıyor.Dijital mecralar için kurumsal kimlik interaktif uygulama ve ulaşılabilirlik imkanları detaylandırılmış ve eksiksiz dil uygulamalarının olduğu dijital kanallar arasında çapraz iletişim sağlanacağı bir uygulama.

Sözü edilen welcome pack ile turistin Bursa'da iken gezdiği her alanda dünya ile iletişimde kalmasını sağlayacak kullan at telefon, sim card veya bir kupon uygulamasıyla internet bağlantısının kesilmesi ve gezdiği yerlerde iz bırakması sağlanacak.Bütün bu uygulamaların harmanlandığı bu RUMELİSİAD projesi Bursa'nın görünürlüğünü arrtırırken kentimize gelen misafirlerin hayatlarını kolaylaştıracak ve pek çok açıdan şehrimize faydalı olacaktır.

Bursa'mızıın yararına olacak bu projeye ilgi gösteren Burulaş Genel Müdürü Sn. Levent Fidansoy RUMELİSİAD'ın bu duyarlı çalışmasını takdir ederek, kentimizi tanıtmak için gerekenleri üstleneceğini ve projenin hayata geçmesinin kent turizmine oldukça katkısı olacağını belirtti.


  • Haberi Paylaş