RUMELİLİ Yönetici İş Adamı ve Sanayiciler Derneği RUMELİLİ Yönetici İş Adamı ve Sanayiciler Derneği
RUMELİSİAD ÜYELERİNE KÜTAHYA’DAN YATIRIM ÇAĞRISI

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kütahya İl Koordinatörlüğü, RUMELİSİAD üyelerine, AB projeleri çerçevesindeki yatırım fırsatlarını aktardı.

Rumeli kökenli girişimcilerin Türkiye’deki ve Balkanlardaki sesi olmak ve dünyaya tanıtmak vizyonu ile çalışmalarını sürdüren Rumelili Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği (RUMELİSİAD), Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TPDK) Kütahya İl Koordinatörlüğü temsilcilerini dernek binasında ağırladı.

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kırcı ile birlikte RUMELİSİAD üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda, TPDK Kütahya Başvuru Yönetimi Birimi (PBYB) Birim Amiri İlker Manav RUMELİSİAD üyelerine, "Kütahya'da Tarımsal Yatırımlar ve Hibe Fırsatları" konulu bir sunum gerçekleştirdi.

TPDK Kütahya İl Temsilcileri, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme projeleri çerçevesinde Avrupa Birliği’nden gelen ve 5 Bin EURO’ dan 3 Milyon EURO’ ya kadar olan yatırımlarda geri ödemeksizin yüzde 50 ile yüzde 65 arası hibe desteğini RUMELİSİAD üyelerine detaylı olarak aktardı.

Kütahya’daki cazip yatırım alanlarını RUMELİSİAD üyelerine aktaran İlker Manav, “Kütahya’da şuan da süt işleme tesisi, kırmızı ve beyaz et işleme tesisleri ile birlikte termal tesis yatırımlarına fazlasıyla ihtiyaç bulunuyor. Ayrıca Altıntaş bölgesinde bulunan havaalanının çevresinde de yeni otellere ihtiyaç söz konusu. Bu alanlarda yatırım yapmanız halinde oldukça avantajlı hibe destek programları bulabileceksiniz. Sizleri Kütahya’ya yatırım yapmaya davet ediyoruz” dedi.

Kütahya’da Potansiyel Yüksek

TPDK Kütahya İl Koordinatörü yetkililerinin verdiği bilgileri kendiler için “değerlendirilebilir” olduğunu belirten RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kırcı ise, ”Kütahya’daki potansiyelin hepimiz farkındayız. Umuyorum ki bu hibe fonlarının değerlendirilmesi için Bursalı işadamları olarak katkımız olur. RUMELİSİAD Yönetim Kurulu adına aktardığınız bilgiler için sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantının ardından RUMELİSİAD üyeleri ve TPDK Kütahya İl Koordinatörlüğü temsilcileri hatıra fotoğrafı çektirdi.


  • Haberi Paylaş